Experţi: Cooperarea RM-NATO nu este doar proiecte în domeniul militare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Experţi: Cooperarea RM-NATO nu este doar proiecte în domeniul militare

Republica Moldova beneficiază de un spectru larg de proiecte care sunt desfăşurate de către NATO, iar faptul că Alianţa promovează doar scopuri militare este un mit. De această părere sunt experţii care au participat la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Există o serie de proiecte de cooperare între Republica Moldova şi NATO care nu sunt cunoscute de societate, cum ar fi cele în domeniul ştiinţei. Este o frumoasă colaborare cu Academia de Ştiinţe. Aici mă refer la crearea sistemelor de Internet, proiectul privind determinarea zonei seismice Vrancea cu hărţi ale pericolelor ale construcţiilor. Mai putem menţionat proiectele în domeniul ecologic, cu ajutorul NATO se crează harta poluării apelor în ţara noastră”, a declarat Ala Roşca cofondatoarea CID NATO.

Secretarul de stat în Ministerul Apărării, Dumitru Mânzărari susţine că Alianaţa Nord-Atlantică este unul dintre partenerii cei mai comozi pentru Republica Moldova. Potrivit lui, NATO susţine diferite proiecte doar în cazul în care este solicitată asistenţa şi aici intră proiectele tehnice, dar şi dialogul politic.

Amintim că în toamna anului 2017 la Chişinău a fost deschis Biroul de legătură NATO, o instituţie cu statut de misiune diplomatică.


 
Similare
RECOMANDĂRI