Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Executivul va identifica fonduri în bugetul de stat pentru a ajuta familiile blocului prăbuşit la Otaci

Executivul va oferi spaţiu locativ şi bani pentru locatarii blocului prăbuşit din Otaci. Premierul Maia Sandu a anunţat, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, că oamenii care şi-au pierdut casele nu vor fi lăsaţi de izbelişte. Executivul va identifica fonduri în bugetul ţării pentru a-I ajuta.

Premierul Maia Sandu a solicitat instituţiilor de profil să evalueze, cat de curand, pagubele materiale şi să găsească cea mai potrivită modalitate de a-i ajuta pe locatarii blocului prăbuşit de la Otaci.
 
„Să vedem care sunt evaluările pagubelor pe care le-au suferit aceşti oameni. Şi să găsim modalitatea prin care să le compensăm aceste pagube. Să vedem care este cea mai potrivită modalitate pentru a le asigura oamenilor, şi spaţiu locativ de acum încolo, dar şi resurse, bani ca să poată să existe, cel puţin o perioadă”, a declarat Maia Sandu.
 
De asemenea, la indicaţia premierului toate şcolile, grădiniţele şi blocurile din localităţile care au avut de suferit în urma ploilor vor fi verificate de specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
„Înţeleg că din cauza ploilor şi a fost o problemă cu siguranţa blocului. Construcţia nu a fost una de calitate.Trebuie demolată toată clădirea pentru că riscurile sunt mari, nu poate fi consolidată construcţia”, a conchis prim-ministrul.
 
Blocul cu 9 etaje din Octaci s-a prăbuşit aseară. 46 de persoane, dintre care 11 copii, au fost evacuate din apartamente înainte de tragedie.


VIDEO. UPDATE/ Bloc de locuit, prăbuşit la Otaci: Salvatorii verifică dacă sub ruine nu sunt oameni

 


VIDEO, FOTO. Cauzele prăbuşirii blocului cu 9 etaje de la Otaci. Locatarii au făcut modificări neautorizate

 

VIDEO. Blocul de la Otaci, prăbuşit ieri, va fi demolat

Similare
RECOMANDĂRI