EXCLUSIVITATE. În interiorul laboratorului de testare pentru coronavirus de la Institutul Cantacuzino. Biochimiştii, în prima linie a luptei cu COVID-19
Vizualizari:

EXCLUSIVITATE. În interiorul laboratorului de testare pentru coronavirus de la Institutul Cantacuzino. Biochimiştii, în prima linie a luptei cu COVID-19

Institutul Cantacuzino aproape şi-a dublat capacitatea de testare pentru COVID-19. Laboratorul instituţiei a procesat aproape 500 de teste într-o singură zi, în timp ce luna trecută nu putea verifica mai mult de 250. Biologii şi chimiştii instituţiei lucrează non-stop, în ture, pentru a putea verifica probele trimise de spitalele din zonă. O echipă a TVR a filmat în laboratorul Institutului Cantacuzino. Un reportaj ÎN EXCLUSIVITATE, realizat de Adelin Petrişor şi Romeo Stancu.


La Institutul Cantacuzino ajung în permanenţă probe de la toate spitalele din Capitală şi din judeţele limitrofe.

Biologii şi chimiştii care le procesează lucrează în ture de câte 7 ore. Probele care ar putea conţine noul coronavirus sunt prelucrate în condiţii de maximă securitate.

După ce pregătesc probele sub hota specială, acestea sunt introduse într-un aparat PCR, care le analizează. PCR este acronimul în engleză pentru "reacţie de polimerizare în lanţ".

Pentru că lucrează frecvent cu virusurile, cei 12 angajaţi ai laboratorului sunt testaţi foarte des.

Institutul Cantacuzino încearcă să crească numărul de probe pe care le procesează zilnic, însă trebuie să fie pregătit şi pentru eventualitatea în care bio-chimiştii sau laboratorul ar putea fi contaminaţi.

O parte din angajaţii laboratorului Infecţii Virale sunt izolaţi acasă. Ei sunt pregătiţi să vină la serviciu în cazul în care actuala echipă s-ar putea contamina.

Similare
RECOMANDĂRI