Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

EXCLUSIV: ÎPS Petru, despre drumul parcurs de Misiunea Socială Diaconia în cei 20 de ani

Două decenii de muncă neobosită, de acţiuni caritabile şi de bucurii aduse oamenilor nevoiaşi. Aşa a descris Mitropolitul Basarabiei, activitatea de 20 de ani a Misiunii Sociale Diaconia în timpul unei vizite la Centrul Maternal "În braţele mamei". Înaltpreasifinţitul Petru a acordat un interviu în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA despre drumul pe care l-a parcurs Misiunea Socială Diaconia, dar şi despre viitoarele obiective ale Bisericii.

În 2001 Misiunea Socială Diaconia a pornit pe un drum greu, dar important. Mitropolitul Basarbiei aminteşte că asociaţia "Diaconia" a fost înfiinţată pentru a îmbunătăţi viaţa celor săraci şi pentru a renaşte valorile creştin-umane.

ÎPS PETRU, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor: „Parcursul a fost cam greoi de la început, ştiţi când toate lucrurile se încep de la nimica, se încep mai greu. Nu ai unde să-i adăposteşti pe cei care trebuie adăpostiţi, cum vedeţi şi aici, soţii abandonate, copii care nu au unde locui. Acum sunt mulţi oameni săraci, mai ales bătrâni şi copii rămaşi. Şi din păcate acei părinţi care au copii şi nu se mai interesează e foarte dureros”.

De-a lungul anilor, Misiunea Diaconia a demonstrat că poate face lucruri mari fără mulţi bani şi că "mai fericit este cel ce dă, decât cel ce ia". Cu ajutorul Misiunii sociale Diaconia, cei flămânz sunt hrăniţi, cei fără haine sunt îmbrăcaţi, iar cei fără casă îşi pot găsi adăpost.

ÎPS PETRU, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor: "Diaconia reprezintă un mare succes pentru Mitropolia Basarabiei. Este un act mare de binefacere, un act de încurajare şi pentru alţii.  Ne bucurăm că unii preoţi s-au angajat şi ei în munca aceasta, să facă şi ei lucrarea aceasta prin parohiile lor cu credincioşii lor, căci sursele vin de aici de la Diaconia.  Am fost pe la Parohii şi am văzut acele garderobe. Este o bucurie căci omul care este mai sărac zice: uite n-am, dar mă duc acolo că am să găsesc la părinte ceva”.

Înaltpresfinţitul Petru a mulţumit voluntarilor asociaţiei Diaconia pentru munca lor neobosită şi a subliniat că ei sunt braţul social al Mitropoliei Basarabiei şi cartea de vizită a Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS PETRU, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor: „Noi ne bucurăm că se găsesc copii, se găsesc oameni, tineri ca să facă lucrarea aceasta dumnezeiască.  O facem în primul rând pentru ei ca oamenii săraci, neputincioşi  şi arătăm şi faţa bisericii şi faţa slujitorilor şi cei care sunt aici."

Mitropolia Basarabiei va continua să aplice noi forme de asistenţă socială ca răspuns la nevoile oamenilor, spune Înaltpresfinţitul Petru.

 ÎPS PETRU, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor: „Lucrarea aceasta trebuie să meargă înainte, trebuie să punem toate puterile noastre şi să meargă înainte cu mult succes, pentru că, din ce vom lucra mai mult din ce vom avea mai multe parohii în mai multe sate, acolo se vorbeşte frumos despre Diaconie şi despre Mitropolie”.

Misiunea Socială "Diaconia" este o asociaţie a Mitropoliei Basarabiei, care de 20 de ani ajută persoanele nevoiaşe din Republica Moldova. Organizaţia este parte a Federaţiei "Filantropia" a Patriarhiei Române. În prezent, misiunea Diaconia dezvoltă proiecte în peste 80 de localităţi din Republica Moldova. Datorită proiectelor "Masa Bucuriei", "Banca de haine" şi Centrul Maternal "În Braţele Mamei" au fost hrănit zeci de mii de oameni flămânzi. Au fost adunate şi distrbuite peste 235 de tone de haine nevoiaşilor şi au fost adăpostite în jur de 150 de mame cu copii.
Similare
RECOMANDĂRI