Evoluţiile din Republica Moldova, discutate de ministrul român al afacerilor externe şi ambasadorul SUA la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Evoluţiile din Republica Moldova, discutate de ministrul român al afacerilor externe şi ambasadorul SUA la Bucureşti

SUA şi România vor continua coordonarea pe linia încurajării autorităţilor din Republica Moldova pentru intensificarea, în mod consecvent şi credibil, a reformelor necesare apropierii de UE. Aceasta a fost una din temele discutate la întâlnirea avută de Bogdan Aurescu, ministrul român al afacerilor externe şi Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Ministrul Bogdan Aurescu a punctat elementele cele mai importante din cadrul vizitei pe care a realizat-o la Chişinău, la 30 aprilie 2020, în contextul pachetului consistent de sprijin acordat de România cetăţenilor din R. Moldova, în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, concretizat prin trimiterea unei echipe medicale şi donarea unor echipamente medicale, medicamente şi dispozitive medicale în valoare de cca 3,5 milioane de Euro”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al României.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au agreat ca SUA şi România să continue coordonarea pe linia încurajării autorităţilor din R. Moldova pentru intensificarea, în mod consecvent şi credibil, a reformelor necesare apropierii de UE şi respectarea, pe deplin, a principiilor democratice şi ale statului de drept.

„Şeful diplomaţiei române a arătat că România va continua să urmărească cu prioritate respectarea intereselor şi aşteptărilor legitime ale cetăţenilor din Republica Moldova, parcursul european fiind singurul în măsură să asigure dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetăţenilor săi”, se arată în comunicat.
Similare
RECOMANDĂRI