Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Evenimente care au marcat Ziua Unirii au fost organizate şi la Soroca sau Bălţi

Nu doar la Chişinău s-a sărbătorit astăzi Ziua Românei. Evenimente ce marchează împlinirea a 101 ani de la Marea Unire au fost organizate şi la Soroca sau Bălţi. Toţi cei care simt şi trăiesc româneşte au fluturat tricolorul şi s-au rugat pentru prosperitatea neamului românesc.

La Soroca este deja o tradiţie ca, pe 1 decembrie, localnicii să vină şi să se roage la biserica din lemn „Sfinţii Martiri Brâncoveni". Lăcaşul de cult a fost construit cu sprijinul Guvernului român. La Sfânta Liturghie au participat în acest an şi oaspeţi din Buzău, Suceava, Vrancea, Botoşani, Bucureşti şi Iaşi. Împreună au comemorat personalităţile care au pregătit şi înfăptuit Marea Unire din 1918.

Toţi participanţii la eveniment au format o coloană şi au mers împreună, cu drapele tricolore în mâini, până la Palatul de Cultură. Acolo, artişti de pe ambele maluri ale Prutului au prezentat spectacolul omagial cu genericul „La fraţi nu se pun hotare."
 
Tot ieri, de ziua naţională a tuturor românilor, a fost oficiată înfrăţirea Protopopiatului din localitatea Saveni, Botoşani cu o parohie a Mitropoliei Basarabiei din raionul Soroca.
 
Şi la Bălţi localnicii au adus în faţa primăriei un drapel de câţiva metri lungime şi au interpretat cântece unioniste.

Tot de Ziua României, la Bălţi a fost organizat şi un concert la care au participat ansambluri folclorice din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI