Europarlamentar: UE aşteaptă cu nerăbdare să muncească, de la egal la egal, cu Maia Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europarlamentar: UE aşteaptă cu nerăbdare să muncească, de la egal la egal, cu Maia Sandu

Dintotdeauna, Uniunea Europeană şi-a dorit în R. Moldova un preşedinte care să îşi respecte angajamentele asumate de autorităţi, un prim-ministru care să vină cu reforme, cu idei, cu proiecte concrete  pentru oameni. În momentul de faţă, Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare să muncească cu noul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Declaraţii în acest sens au fost făcute de europarlamentarul român Siegfried Mureşan, în cadrul unei ediţii speciale de la TVR MOLDOVA.

„Nu a fost un secret că perioada în care Guvernul a fost condus de Maia Sandu, în care Andrei Năstase a fost viceprim-ministru, cu miniştri PAS şi PPDA, a fost Guvernul care a făcut cele mai multe progrese în relaţia cu Uniunea Europeană.

De aceea, UE, în momentul de faţă, aşteaptă cu nerăbdare să continue munca de la egal la egal, între preşedintele R. Moldova şi liderii europeni, muncă de pe urma căreia să iasă cât mai multe proiecte pentru oameni”, a declarat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul spune că un preşedinte ataşat reformelor va putea produce mai multe rezultate, chiar şi cu un Parlament mai lent, ostil, decât un preşedinte care nu vrea reforme.

„Chiar dacă doar preşedintele nu este suficient şi nu poate substitui puterea legislativă şi cea executivă, sunt câteva lucruri foarte importante: Maia Sandu este astăzi omul politic cu cea mai mare legitimitate în R. Moldova, cuvântul domniei sale va conta în relaţia cu partenerii internaţionali şi va conta şi în dezbaterea publică din R. Moldova. Am văzut în ultimii ani un preşedinte care frânează reforme, un preşedinte  care vrea subordonarea instituţiilor şi avem încredere că, cu Maia Sandu vom vedea exact opusul. Un preşedinte care va vrea, va cere şi va folosi prerogativele constituţionale pentru reforme”, spune Mureşan.

Ce ţine de declaraţiile lui Igor Dodon, care spune că va contesta rezultatele alegerilor, Siegfried Mureşan spune că nu trebuie să ne uităm la cel care a pierdut alegerile, ci la ce va fi viitorul preşedinte.
 
Similare
RECOMANDĂRI