Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europa Cafe - locul unde chişinăuienii pot să servească o cafea şi să viziteze, virtual, orice oraş european

O legătură cu spaţiul european, care va oferi basarabenilor informaţii despre UE. Vorbim despre "Europa Cafe", primul Centru de Informare al comunităţii europene la Chişinău. Deşi instituţia a fost deschisă la începutul lunii, gazda acesteia, Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a prezentat-o oficial jurnaliştilor abia astăzi.

Amplasată în centrul oraşului, "Europe Cafe" îşi propune să ofere publicului informaţii importante despre Uniunea Europeană, într-o atmosferă relaxantă.

 Excelenţa Sa PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Sper că o să fie util tuturor cetatenilor Republicii Moldova, care au interes de a oferi informatii despre UE, vom organiza aici multe evenimente, care tin de UE, de tarile membre."

Prima manifestare desfăşurată aici s-a intitulat "UE-Moldova: Împreună mai puternici". E vorba despre o expoziţie fotografică ce prezintă poveşti de succes ale antreprenorilor locali.

Excelenţa Sa PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "UE continua face mult in ce priveste sustinerea pu cetateni , vom continua eforturtile intensive inclusiv si cele care au scop sustinerea pe timp de coronavirus si eforturile de a raspandi acvestei poandemii si in ce priveste revitalizarea economiei Republicii Moldova".

Vizitatorii pot să servească aici o cafea şi să viziteze, virtual, orice oraş european.

Excelenţa Sa PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Acest mediu care a fost creat aici ma duce in orase  europene pe care le-am vizitat, care sunt similare cu spiritul si cu RM."

În spaţiul generos al cafenelei se vor organiza conferinţe, seminare sau cursuri de limbi străine. De asemenea, aici găsim şi o hartă digitală.

LIUBA MAXIM, reporter TVR MOLDOVA: "Cu ajutorul acestei harti digitale putem sa vedem ce proecte au fost implimentate pe teritoriul Republicii Moldova cu suprtul UE, de exemplu in domeniul agricuturii sau transportului."

Excelenţa Sa PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "In Stefan Voda, vedem ca acolo sunt 10 proiecte unele dintre ele, aici vedem unul dupa altul ce a fost. De exemplu aici vedem stimularea economica in zonele rurale."

"Europe Café" este situată într-o clădire istorică de pe strada Şciusev. Din cauza pandemiei COVID-19, însă, accesul este, deocamdată, restricţionat.
Similare
RECOMANDĂRI