Eurodeputat. Mesajul UE, înainte de alegerile din R. Moldova este acelaşi: Democraţia şi statul de drept produs prosperitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eurodeputat. Mesajul UE, înainte de alegerile din R. Moldova este acelaşi: Democraţia şi statul de drept produs prosperitate

Uniunea Europeană aşteaptă ca Republica Moldova, în prag de alegeri prezidenţiale, să ţină cont de aşteptările pe care le are comunitatea europeană de la autorităţile de la Chişinău. Despre aceasta vorbeşte europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE).

„Ce mesaj transmite UE înaintea acestor alegeri? Acelaşi pe care l-a transmis şi acum 6 ani, când a semnat Acordul de Asociere cu Chişinăul: democraţia şi statul de drept produc prosperitate. Iar atunci când un guvern sau altul nu s-a achitat de aceste obligaţii asumate, când banii nu au adus bunăstarea oamenilor, ci a unor oligarhi, atunci UE a introdus principiul condiţionalităţii şi a ales să vireze banii direct comunităţilor, şi nu guvernului”, scrie Marian-Jean Marinescu într-o postare pe Facebook.

Eurodeputatul spune că UE trebuie să continuie să îi sprijine  pe cetăţenii R. Moldova şi să se asigure că ei văd efectele banilor pe care UE îi investeşte în drumuri, şcoli sau specializarea lucrătorilor din justiţie şi poliţie. Acesta aminteşte că până la finalul lui 2018 Republica Moldova primise mai mult de un miliard de euro din partea UE şi că peste 70 % din exporturile Republicii Moldova merg către state ale UE, iar oamenii de afaceri afectaţi de embargoul Rusiei şi-au recuperat pierderile graţie contractelor cu parteneri din ţările europene.

„În statele UE trăiesc peste un milion de suflete moldoveneşti. Pentru aceştia, dar şi pentru cei rămaşi în ţară, alegerile de pe 1 noiembrie sunt extrem de importante. Încrederea este baza oricărei cooperări. Atât UE cât şi cetăţenii moldoveni, trebuie să aibă încredere în parlamentul şi guvernul de la Chişinău, căci fără încredere, nu se poate construi nimic durabil”, conchide Marian-Jean Marinescu.

Similare
RECOMANDĂRI