Eugen Tomac: Probabil se va ajunge la o guvernare încropită, aşa cum se practică în Republica Moldova în ultimii ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eugen Tomac: Probabil se va ajunge la o guvernare încropită, aşa cum se practică în Republica Moldova în ultimii ani

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară din România, Eugen Tomac, spune despre situaţia de la Chişinău de după alegeri că este una aparent tensionată din punctul lui de vedere şi crede că se va rezolva mult mai rapid, pentru că în subteranele politicii se lucrează din greu.

„Ştiţi, nu-i vede nimeni, dar unii sapă. Probabil se va ajunge la o guvernare încropită, aşa cum se practică în Republica Moldova în ultimii ani”, a declarat eugen tomac la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

În ceea ce priveşte Republica Moldova, politicianul a menţionat că e de preferat să existe un guvern cu care să ai limbă comună şi cu care să poţi lucra la proiecte comune, pentru că este în interesul ambelor state să începem să gândim mult mai pragmatic.

Deputatul mai spune că uneori, conducătorii o pot lua şi pe arătură, se întâmplă şi la ţări mai mari, amintind de perioade în care se expulza ambasadorul, iar România nu renunţa să aibă o poziţie foarte echilibrată în ceea ce priveşte măsurile pe care le ia tocmai să nu afecteze cetăţenii Republicii Moldova.
 
„Relaţia cu Republica Moldova va rămâne constantă, ea poate avea doar evoluţii pozitive, pentru că în funcţie de cine va fi la Chişinău şi ce agendă va avea în relaţia cu Bucureştiul, va avea doar de câştigat Republica Moldova”, a declarat Eugen Tomac.

Potrivit lui, rezultatul post-electoral ne arată o poză de conservare a opţiunilor cetăţenilor.

„Toţi cei care au contestat de la început mecanismul de vot modificat au avut dreptate pentru că la sfârşitul zilei am văzut: partidul care a ieşit pe locul trei în preferinţele electorale cu toată propaganda pe care a avut-o, a ieşit pe locul doi în ceea ce priveşte numărul de mandate. Calculul lor a fost corect intuit de la început”, a menţionat preşedintele PMP.
Similare
RECOMANDĂRI