Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Este foarte important pentru ţările ce aspiră în UE să implementeze reformele, ambasadorul Macedoniei de Nord în R. Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti

Orice stat care aspiră să devină membru al Uniunii Europene trebuie să îşi seteze drept obiectiv de bază realizarea reformelor pentru bunăstarea cetăţenilor. De această părere este ambasadorul Macedoniei de Nord în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Excelenţa Sa, Gabriel Atanasov, care a vorbit în cadrul emisiunii „Conexiuni” de la TVR MOLDOVA despre avantajele integrării europene, dar şi despre avantajele integrării în NATO.

El a menţionat că pentru statele mici nu este atât de uşor de a-şi realiza anumite obiective, dar acest lucru este determinat întâi de toate de voinţa politică a politicienilor de la guvernare.

„Nu este prea uşor pentru statele mici să-şi realizeze scopurile sale, dar noi am demonstrat că putem şi că vrem când există o voinţă politică pentru a realiza scopurile strategice cum au fost pentru ţara noastră NATO şi UE, am demonstrat că putem. Şi ar fi un bun exemplu pentru vecinătatea noastră din Balcanii de Vest această abordare a problemei. Este important întâi de toate clasele politice să aibă o agendă europeană, bineînţeles, prin alegerea lor din partea poporului”, a spus ambasadorul Macedoniei de Nord în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti.

Totodată, el a menţionat că obiectivul de bază al claselor politice ar trebui să fie implementarea reformelor, ce ar asigura bunăstarea cetăţenilor.

„Trebuie să lucrăm la reforme, este foarte important în toate ţările care nu suntem încă în UE, fiind ţări, aparţinând geografic în Europa. Noi ar trebui să lucrăm pe reformele noastre pentru bunăstarea populaţiei. Când vom ajunge la un trai bun pentru cetăţenii noştri mai uşor vom putea accede la UE, la acest proiect de pace care este probabil cel mai bun proiect după războaiele din secolul trecut”, a menţionat oficialul.


 

Similare
RECOMANDĂRI