Este dosar penal în cazul Arenei Chişinău sau nu? Alexandru Slusari cere informaţii de la Procuratura Generală
Vizualizari:

Este dosar penal în cazul Arenei Chişinău sau nu? Alexandru Slusari cere informaţii de la Procuratura Generală

Deputatul PPDA Alexandru Slusari solicită Procuraturii Generale şi CNA-ului să spună dacă în cazul contrucţiei Arenei Chişinău este sau nu este pornit un dosar penal. Asta după ce Ministerul Economiei a transmis în vară un set de materiale, privind ilegalităţile comise în acest caz, către organele competente.

Alexandru Slusari spune că, în opinia Platformei DA, proiectul Arena Chişinău a fost pornit cu multiple încalcări.

„Comuna Stăuceni a fost lipsită de aproape 70 de hectare agricole, 59 dintre care nu sunt folosite deloc în cadrul construcţiei. Studiul de fezabilitate a fost făcut superficial de către un ONG necunoscut. Concursul a fost organizat de ochii lumii, cu un singur participant din Turcia. În grabă a fost fondată o întreprindere de stat în fruntea cu un consilier al lui Candu. A lipsit un calcul elementar în privinţa recuperării investiţiilor în contextul capacităţii Arenei raportate la numărul de populaţiei din ţara.

Terenul este, cel mai probabil, gajat şi, posibil, regajat. Există un risc sporit că statul poate să rămănă în orice moment fără acest lot de pământ, valoarea comercială a căruia se estimează minimum cu 70 mln. euro. Cine va răspunde pentru tot ce s-a întâmplat?” se întreabă Slusari. 

Totodată, Slusari a expediat şi în adresa Ministerului Economiei o solicitare de informaţii cu privire la finalizarea acestei construcţiei şi cu soarta terenului adiacent de 59 ha.

Amintim că CNA a pornit în luna octombrie 2019 o urmărire penală în acest caz, iar urmărirea a fost preluată de Procuratura Anticorupţie. În luna noiembrie s-a anunţat că au fost audiaţi 5 martori, au fost ridcate 6 documente şi obiecte, dintre care 5 au fost analizate, au fost efectuate analize operaţionale în privinţa a 7 persoane juridice şi 18 persoane fizice, şi au fost făcute 7 solicitări de informaţii. De atunci, însă, instituţiile statului nu au venit cu alte informaţii.

Similare
RECOMANDĂRI