Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Elevii şi tehnologia viitorului. La cel mai mare concurs de informatică din Bucureşti participă 700 de elevi din toată lumea

Un robot umanoid care ar putea fi folosit în televiziune pentru limbajul semnelor, o jucărie inteligentă care îi poate învăţa pe cei mici infomatica şi o aplicaţie care să reducă obezitatea în rândul elevilor sunt deja invenţii ale unor adolescenţi. Sute de astfel de proiecte din toată lumea au fost prezentate la un concurs de informatică organizat la un liceu din capitala României.

Tudor şi Iulius sunt elevi în clasa a VI-a, în Bucureşti. Pasionaţi de informatică, cei doi băieţi au creat o jucărie inteligentă, care să îi ajute pe copii să înveţe, în joacă, funcţiile de bază ale programării.

Alexandru este elev în clasa a XII-a la un liceu din Piatra Neamţ. Împreună cu tatăl său a dezvoltat un robot umanoid făcut la imprimanta 3D şi înzestrat cu inteligenţă artificială. Lucrează la el de mai bine de 3 ani, dar munca este departe de a fi terminată.

Combaterea obezitaţii în rândul copiilor este una dintre priorităţile guvernului australian. Iar Muhammed, un elev în vârstă de 18 ani, a dezvoltat o aplicaţie care ţine evidenţa caloriilor pe care le conţin preparatele de la cantinele şcolare. La informaţii au acces părinţii, care pot interveni atunci când apar probleme.

Competiţia se află deja la cea de a XVI-a ediţie şi la ea participă peste 700 de elevi din toată lumea, cu 350 de proiecte. Câştigătorii vor fi desemnaţi la sfârşitul acestei săptămâni.

Similare