Elevii din învăţământul general obligatoriu vor fi asiguraţi în mod gratuit cu manuale şcolare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Elevii din învăţământul general obligatoriu vor fi asiguraţi în mod gratuit cu manuale şcolare

Elevii din învăţământul general obligatoriu vor fi asiguraţi în mod gratuit cu manuale şcolare. Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de modificare a Codului educaţional, în cea de-a doua lectură. Pentru a deveni lege, modificările trebuie să fie votate în plen, în lectura a doua.

Proiectul de lege a fost elaborat în vederea executării Hotărârii Curţii Constituţionale din 16 februarie 2017, prin care au fost declarate neconstituţionale prevederile ce vizează asigurarea elevilor claselor V-IX cu manuale şcolare conform schemei de închiriere aprobate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 

Deoarece până în prezent doar elevii claselor primare au beneficiat de manuale şcolare oferite în mod gratuit, autorii iniţiativei au urmărit scopul de a exclude discriminarea copiilor pe criteriu social, argumentând că dreptul la învăţătură este un drept fundamental consfinţit în Constituţia ţării şi în tratatele internaţionale la care Moldova este parte.

Similare
RECOMANDĂRI