Eduard Harunjen: Eu nu puteam să uzurp puterea de stat fiind procuror general
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eduard Harunjen: Eu nu puteam să uzurp puterea de stat fiind procuror general

„Eu nu puteam să uzurp puterea de stat fiind procuror general. Eu nu particip la realizarea puterii în stat”. Declaraţia a fost făcută de Eduard Harunjen, după ce şi-a dat demisia.

Eduard Harunjen susţine că decizia de a demisiona îi aparţine şi că nu a fost luată din cauza guvernării. „Unicul lucru care m-a făcut să iau această decizie este că eu nu doresc ca ambiţiile politicienilor materializate într-o formă ilegală şi absurdă să pună la îndoială şi la bătaie activitatea Procuraturii. Eu nu îmi doresc ca tot ce eu am făcut timp de trei ani să fie contestat de avocaţi în judecată. Asta e o catastrofă pe care nimeni, în afară de noi, nu o poate conştientiza”.

Eduard Harunjen declară referitor la sesizarea ministrului de Interne, Andrei Năstase, că acesta nu poate să-l acuze. „Eu am fost numit în funcţia de procuror general printr-un decret al unui preşedinte de ţară, care se afla în mandat, în baza unei hotărâri a CSP. Eu am activat pe principii legale. Acestea sunt nişte manipulări şi nişte forme de presiune ca să mă facă să cedez”.

„Marea parte a sesizării de astăzi care a fost obiectul CSP-ului s-a axat anume pe faptul că noi nu am investigat la timp şi corect această uzurpare a puterii de stat. CSP-ul a decis ca această parte a sesizării să o transmită acestor procurori, care deja de pe 20 iunie fac investigaţii pe acest subiect. Nu eu am uzurpat puterea de stat. Andrei Năstase şi-a exprimat dezacordul faţă de cât de lent merg aceste investigaţii. Eu nu puteam să uzurp puterea de stat fiind procuror general. Eu nu particip la realizarea puterii în stat”, a precizat Eduard Harunjen.

Eduard Harunjen, fiind întrebat dacă va regreta această decizie, menţionează că probabil va avea şi unele frustrări că nu a acţionat mai dur în unele situaţii. Fostul procuror general nu a vrut să dea detalii despre astfel de situaţii.

Eduard Harunjen menţionează că a venit să-şi prezinte demisia, chiar şi dacă era internat în spital.
Similare
RECOMANDĂRI