Edificiul Circului din Chişinău va fi reabilitat cu suportul Uniunii Europene
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Edificiul Circului din Chişinău va fi reabilitat cu suportul Uniunii Europene

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în comun cu Delegaţia Uniunii Europene realizează prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, două proiecte de efectuare a lucrărilor de restaurare la Cetatea Bender şi la Circul din Chişinău. În context, ministrul Corneliu Popovici a efectuat o vizită de lucru la Circul din Chişinău.

Edificiul Circului din Chişinău a fost supus unei expertize tehnice complexe. Experţii au evaluat starea tehnică a clădirii, acoperişul, subsolurile, pereţii exteriori etc. În baza rezultatelor expertizei tehnice, va fi organizat la începutul anului 2020, un concurs pentru realizarea lucrărilor de proiectare a lucrărilor de renovare a Circului.

Esenţa conceptului constă în păstrarea Circului ca edificiu de patrimoniu şi transformarea lui într-un centru cultural şi educaţional de anvergură, respectiv, într-o instituţie polivalentă care se va axa preponderent pe prezentarea spectacolelor de circ, dar va presta în acelaşi timp diverse servici culturale şi educaţionale: concerte de gală ale marilor artişti, organizarea festivalurilor/târgurilor naţionale şi internaţionale, organizarea manifestărilor festive de amploare etc.

Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Similare
RECOMANDĂRI