Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Economistul Sergiu Gaibu, la Punctul pe AZi: Accentele în ce priveşte furtul miliardului sunt puse greşit

Povara furtului miliardului a rămas şi trebuie onorată. Declaraţia făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA aparţine expertului economic Sergiu Gaibu, care a menţionat că accentele sunt puse greşit atunci când se vrea repartizarea către bugetul de stat al profitului Băncii Naţionale.

Potrivit economistului „Expert Grup”, povara furtului miliardului şi repartizarea către bugetul de stat al profitului Băncii Naţionale sunt două lucruri separate din punct de vedere economic.

„Prin repartizarea profitului Băncii Naţionale s-a propus suplinirea bugetului de stat cu o sursă suplimentară de bani. Accentul nu trebuie pus pe astfel de soluţii nesemnificative. Este vorba de o infuzie de doar 125-150 de miioane de lei”, a spus economistul.

Sergiu Gaibu a precizat că importantă este ancheta asupra furtului miliardului şi aici trebuie să se concentreze eforturile elitei politice.

„De asemenea, trebuie soluţionată buna funcţionare a guvernării şi felul cum se administrează cheltuielile”, a declarat Sergiu Gaibu.

Potrivit lui Dorel Noroc, secretar de Stat la Ministerul Finanţelor, profitul Băncii Naţionale aparţine întregii societăţi.

„Este nevoie să îl cheltuim în aşa fel încât, pe de o parte, să asigurăm stabilitatea Băncii Naţionale şi, pe de altă parte, să utilizăm aceşti bani în folosul cetăţenilor”, a declarat Dorel Noroc.

Secretar de Stat a mai afirmat că aceasta cea mai corectă şi raţională cale pentru ca banii furaţi să fie recuperaţi.

Deputatul PPDA Alexandru Slusari a precizat că, în situaţia actuală, cetăţenii Republicii Moldova nu câştigă nimic.

„Este un tertip electoral, iar alegătorii rămân manipulaţi şi trişaţi”, a spus Alexandru Slusari.

 
Similare
RECOMANDĂRI