După Volodimir Zelenski, şi Igor Dodon vorbeşte despre o pretinsă ocupaţie românească
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După Volodimir Zelenski, şi Igor Dodon vorbeşte despre o pretinsă ocupaţie românească

După ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că „România a ocupat nordul Bucovinei în 1918”, a venit rândul lui Igor Dodon să vorbească despre o aşa-zisă ocupaţie românească din timpul războiului în actuala Republica Moldova.

Aflat în Israel, acolo unde participă la Forumul Mondial al Holocaustului, Igor Dodon a uitat de frăţia pe care o declara României la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis şi a vorbit despre ocupaţia românească din timpul războiului în actuala Republica Moldova.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a menţionat că „tragedia poporului evreiesc a avut loc şi pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane şi române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei”.În postarea de pe Facebook, Igor Dodon a mai amintit că la data de 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a decis să declare ziua de 27 ianuarie ca „Zi a comemorării victimelor Holocaustului”.

Amitim că, anterior, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a declarat în cadrul discursului oficial ţinut cu ocazia Zilei Unităţii şi Libertăţii Ucrainei că „România a ocupat nordul Bucovinei în 1918”.

În urma acestor declaraţii, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti  a solicitat clarificări de la Ambasadorul Ucrainei, exprimându-şi surprinderea  şi evidenţiind necesitatea unei înţelegeri corecte a istoriei.
Similare
RECOMANDĂRI