Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După marşul de la Alba Iulia, octogenarul Ion Mărgineanu i-a adus un omagiu şi lui Ştefan cel Mare

Mesagerul românilor din Basarabia, Ion Mărgineanu, a revenit de acasă, acasă. După ce a parcurs pe jos peste 500 de kilometri de la Bălţi până la Alba Iulia şi a sărbătorit Centenarul Marii Uniri în inima Transilvaniei, octogenarul a fost întâmpinat în satul de baştină cu pâine şi sare. Astăzi a trecut şi pe la Chişinău unde a venit să-i aducă un omagiu domnitorului Ştefan cel Mare.

`Drumul a fost greu, dar bun, şi uşor l-am străpuns, pentru că m-am pornit cu dragoste faţă de ţară, cu dragoste faţă de oamenii din ţara mea, cu dragoste faţă de Dumnezeu.  Am venit cu impresia unui gând realizat.  Dumneavoastr[ nu vă puteţi închipui câtă lume bună este în spaţiul românesc~, a m[rturisit Ion Mărgineanu.

Iar lumea bună din tot spaţiul românesc şi-a dat întâlnire de 1 decembrie la Alba Iulia, în capitala unirii tuturor românilor. Acolo a culminat şi marşul lui Ion Mărgineanu.

Emoţiile l-au copleşit de-a binelea în acea zi, mărturiseşte mesagerul românilor din Basarabia, care a parcurs cei peste 500 de kilometri pe jos, în 30 de zile. 

Ion Mărgineanu crede ca reunirea politică deplină a celor două maluri de Prut nu este departe.

Un interviu amplu cu Ion Mărgineanu urmăriţi duminică, 9 decembrie, de la ora 18:30, la TVR Moldova.

 
Similare
RECOMANDĂRI