Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După doi ani de experimente, o companie din R. Moldova va lansa bere din vişine

O companie din Republica Moldova va lansa pe piaţă bere din vişine. După doi ani de experimente şi încercări mai puţin reuşite, s-a obtinuţ o reţetă ce combină tradiţia belgiană şi gustul fructelor autohtone.  

Un producător de bere din Bălţi a pornit proiectul după ce a vazut că europenii consumă cu plăcere bere din vişine. Pentru că in Republica Moldova sunt destule livezi, a trecut la acţiune. A început cu experimente care deseori au fost nereuşite şi costisitoare.

VITALIE  CUMURCIUC, berar: „Vişina are gustul acesta specific de fruct intens aromat, dacă am fi folosit altceva nu se simtia gustul asta placut. Au fost teste foarte multe, am vărsat foarte mult must de bere, dar până la urmă am reuşit.”

Experimentele au durat doi ani. Berarii au colindat livezi şi încercat mai multe soiuri pentru a obţine gustul cel mai bun. S-au produs câteva sute de litri pentru a vedea reacţia consumatorului.

IURIE PÂNTEA, director de vânzări: „Este o provocare a stilului Belgian. Este o bere cu nuanţe de fructe şi sâmburi. Este dulcie, puţin acrie.”

„Am mulţi priteni care au gustat-o şi au spus că au primit o plăcere extraordinară şi vreau s-o gust.”

Producătorul îşi propune să  lanseze oficial o astfel de băutură în magazine şi berării.

VITALIE CUMURCIU, berar: „Bere cap coadă durează, uite unele sortimente mai repede ar dura 40 de zile, este o bere cap coadă pentru a se oferi oamenilor”.

Fabrica care va produce berea din vişine şi-a început activitatea în anul 1906 şi de atunci lucreaza neîntrerupt.
Similare
RECOMANDĂRI