Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După 27 de ani în beznă, UE a aprins lumina pe un pod de peste râul Nistru

După 27 de ani în beznă, podul de peste Nistru, ce leagă oraşele Rezina şi Râbniţa, a fost iluminat. Totul în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Costul lucrărilor s-a ridicat la aproape 50 de mii de euro.

Conflictul armat de pe Nistru a lăsat în urmă beznă, la propriu şi la figurat. Din 1993, podul ce leagă oraşele Rezina şi Rîbniţa nu a mai fost iluminat. La sfârşitul anului trecut, cu ajutorul unui proiect susţinut de Uniunea Europeană, au fost instalaţi 12 stâlpi noi şi au fost montate 70 de becuri LED, eficiente din punct de vedere energetic.
 
Podul are atât benzi pentru automobile, cât şi trotuare. Sistemul de iluminat va permite circulaţia, în condiţii de siguranţă rutieră sporită, pentru aproximativ 60.000 persoane din întreaga regiune.
 
„Probabil, cel mai important aspect este puternicul potenţial de promovare a încrederii pe baza sistemului de iluminat public, care rezolvă problemele comunităţilor şi creează un mediu durabil pentru cooperarea peste Nistru”, a spus DIMA AL-KHATIB, reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova
 
Iluminarea podului peste Nistru, dintre oraşele Rezina şi Rîbniţa, este unul din cele 14 proiecte de infrastructură realizate prin intermediul Programului Uniunii Europene "Măsuri de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD, în perioada anilor 2019-2021.
 
Similare
RECOMANDĂRI