Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dublarea alocaţiilor pentru copiii cu cetăţenie română, între 2 şi 18 ani, a fost amânată

Guvernul de la Bucureşti va amâna, după promulgare, termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocaţiilor, pentru copiii între 2 şi 18 ani, inclusiv cei din Republica Moldova care deţin cetăţenia României. Aceasta a fost amânată până când vor fi găsite resurse financiare, Ludovic Orban precizează că cel mai probabil banii vor fi alocaţi la rectificarea din iulie.

Declaraţiile în acest sens pot fi urmărite de la minutul 05:00.

„Am discutat, poziţia preşedintelui este firească. Intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intarre în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a spus Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.


În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor de la Bucureşti a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Similare
RECOMANDĂRI