„Drumuri bune”: Sectoarele de drum care s-au deteriorat pe parcursul iernii vor fi reparate de companiile responsabile
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

„Drumuri bune”: Sectoarele de drum care s-au deteriorat pe parcursul iernii vor fi reparate de companiile responsabile

Sectoarele de drum care s-au deteriorat pe parcursul iernii din cele construite în cadrul programul „Drumuri bune”, desfăşurat de autorităţi pe parcursul anului trecut, vor fi reparate de companiile care s-au ocupat de construcţia lor. Declaraţia aparţine vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari. Potrivit lui, acest lucru va fi în interesul al înseşi companiilor, dacă vor dori să nu intre în „lista neagră”, transmite IPN.

Potrivit lui, pe unele sectoare, după precipitaţiile care au căzut iarna aceasta, s-au deteriorat puţin drumurile pentru că lucrările de reparaţie au continuat şi în perioada rece. Însă, democratul spune că de această problemă se vor ocupa tot companiile care le-au construit. „Sunt mai mult decât sigur că această companie contractantă însăşi este interesată să repare acele secţiuni de drum pentru că anul curent noi intenţionăm să construim încă 2600 şi contractantul nu vrea să ajungă în „lista neagră””, a declarat vicepreşedintele PDM.

Despre discuţiile aprinse în societate legate de majorarea salariilor, Vladimir Cebotari spune că una dintre cauzele reducerii salariilor, în unele cazuri, ţine de faptul că autorităţi publice locale au anulat adaosurile pe care le ofereau până acum. „A doua cauză – se boicotează. Există instituţii în care şefii acestora simpatizează anumite partide. În unele cazuri a fost întârziat salariul cu câteva zile din cauză că n-ar exista resurse”, a menţionat vicepreşedintele PDM.

Vladimir Cebotari spune că în alte cazuri au fost admise greşeli de către contabili, iar unele categorii de salariaţi pur şi simplu nu au fost beneficiarii acestui proiect.
Similare
RECOMANDĂRI