Drumarii au intervenit deja cu material antiderapant pe traseele din ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Drumarii au intervenit deja cu material antiderapant pe traseele din ţară

Peste 2 mii de tone de material antiderapant au fost distribuite noaptea trecută de drumari pe traseele din ţară, în urma precipitaţiilor sub formă de ploi, lapoviţă şi ninsoare.

Şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a declarat că noaptea trecută, întreprinderile rutiere SA „Drumuri” din teritoriu au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile naţionale. În lucrări au fost implicate 113 utilaje speciale şi peste 240 de muncitori.

Potrivit informaţiilor operative ale ASD, printre traseele pe care s-a format pe alocuri lunecuş se numără Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, scrie moldpres.

În contextul ninsorii de noaptea trecută, Inspectoratul Naţional de Patrulare a emis o avertizare în care a îndemnat şoferii să nu conducă maşinile neechipate pentru iarnă, să mărească spaţiul dintre maşini, să reducă viteza în curbe şi să se asigure atunci când fac depăşiri.

Totodată, conducătorii auto au fost atenţionaţi că pe carosabilul acoperit de zăpadă orice manevră necesită mult mai multă atenţie.

În următoarele zile, vremea se va menţine rece, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Similare
RECOMANDĂRI