Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Droguri în valoare de circa 3 milioane de lei, scoase din circuit. Un grup de tineri, printre care şi un minor, vindeau substanţe narcotine prin internet

Activitatea infracţională a unui grup compus din 15 membri cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, care a pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei, a fost documentată timp de 2 luni de către ofiţerii de investigaţii a Direcţiei de Poliţie şi IP Botanica de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Botanica.

Membrii grupului vindeau drogurile prin aplicaţia Telegram, iar fiecare membru avea scopul şi rolul său în importul şi distribuţia substanţelor narcotice. 
Potrivit informaţiilor, drogurile erau aduse prin contrabandă din Ucraina. 

În rezultatul a 25 de percheziţii efectuate de poliţişti şi procurori la domiciliile şi în automobilele figuranţilor au fostdepistate şi ridicate circa 3 kg de substanţe narcotice de tip PVP, carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace băneşti în sumă circa  de 70 000 lei, cântare electronice, instrumente şi obiecte pentru împachetarea drogurilor, tehnică de calcul.

Valoarea drogurilor ridicate de forţele de ordine constituie circa 3 milioane lei.

14 învinuiţi au fost arestaţi pentru un termen de 30 de zile, iar unul, care s-a dovedit a fi  minor, este cercetat în stare de libertate.  Conform legislaţiei în vigoare aceştea riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forţele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii şi  de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanţelor.

Similare
RECOMANDĂRI