Droguri în penitenciarul Lipcani. Şapte bărbaţi riscă ani de închisoare pentru că livrau marijuana deţinuţilor
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Droguri în penitenciarul Lipcani. Şapte bărbaţi riscă ani de închisoare pentru că livrau marijuana deţinuţilor

Un grup de persoane format din 7 indivizi, originari din raionul Drochia, cu vârstele cuprinse între 17 şi 41 de ani, suspectaţi că au pus în aplicare o schema de introducere a drogurilor pe teritoriul unui penitenciar, au fost identificaţi şi reţinuţi, în rezultatul colaborării comune a poliţiei, procurorilor şi angajaţilor penitenciarului Lipcani.

Activitatea celor 7, de dobândire a drogurilor, camuflare şi introducerea acestora în Penitenciar, era coordonată de un deţinut din interiorul penitenciarului. Oamenii legii spun că fiecare din membrii grupului avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor.
  
În rezultatul percheziţiilor efectuate de poliţişti şi procurori atât la domiciliile figuranţilor, cât şi în automobilele acestora, au fost depistate şi ridicate 15 kg de marijuana, telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, carduri bancare, instrumente şi obiecte pentru împachetarea drogurilor.
  
Concomitent cu percheziţiile efectuate, angajatii penitenciarului au dispus efectuarea percheziţiei în celula deţinutului, la care a fost depistat şi ridicat un telefon mobil cu ajutorul căruia acesta organiza introducerea drogurilor în penitenciar.
 
Valoarea drogurilor ridicate de forţele de ordine constituie circa 2 250 000 lei, acestea au fost ridicate, sigilate şi expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.
 
Indivizii au fost arestaţi pentru un termen de 30 de zile, iar conform legislaţiei penale în vigoare aceştia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.
  
Totodată de către forţele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanţelor.
Similare
RECOMANDĂRI