Dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură

Dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură. Comisia protecţie socială, sănătate şi familie a aprobat, în şedinţa de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea articolului 31 din Legea privind sistemul public de pensii.

Proiectul prevede că dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură. Cererea de pensionare şi actele necesare se vor depune la organul teritorial de asigurări sociale de la domiciliu de către reprezentatul desemnat prin procură.

Potrivit autorilor, necesitatea aprobării modificării propuse rezultă din multiplele adresări ale cetăţenilor, care din cauza stării precare de sănătate nu pot depune personal cererea şi actele necesare în vederea realizării dreptului la pensie. Numeroase sesizări în acest sens au venit şi de la cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării care, în legătură cu situaţia creată din cauza pandemiei de COVID-19, nu pot reveni în R. Moldova pentru a-şi realiza dreptul la pensie.

Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, cererea de pensionare şi actele necesare se depun de persoana care a obţinut dreptul la pensie la organul teritorial de asigurări sociale de la locul de domiciliu.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului, în două lecturi.

Similare
RECOMANDĂRI