Dragoş Tudorache: R. Moldova este o ţară europeană, iar cei care o conduc, aşa cum vremelnic o face premierul Chicu, nu au voie să uite asta niciodată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dragoş Tudorache: R. Moldova este o ţară europeană, iar cei care o conduc, aşa cum vremelnic o face premierul Chicu, nu au voie să uite asta niciodată

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul român Dragoş Tudorache, salută reacţia fermă şi promptă a Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti cu privire la declaraţiile premierului Ion Chicu la adresa României. Europarlamentarul spune că modalitatea de exprimare a premierului, mai ales cu privire la situaţia pandemică, este „fie populism ieftin, fie o şi mai probabilă comandă politică venită de pe alte meleaguri”.

„Mai sunt două zile până la termenul asumat de Guvernul de la Chişinău pentru a-şi îndeplini angajamentele şi pentru a debloca o nouă tranşă de sprijin financiar european. Şi ce face prim-ministrul Chicu? Nu ceea ce am fi aşteptat cu toţii, cetătenii moldoveni şi partenerii Republicii Moldova.

Domnul Chicu e preocupat să jignească reprezentanţii Parlamentului European. Şi, dacă tot şi-a luat elan, a considerat oportun să calce cu bocancii politici şi prin tragedia umană provocată de COVID-19 în ţara care îi stă alături, România. Asta e fie populism ieftin, fie o şi mai probabilă comandă politică venită de pe alte meleaguri”, se arată într-o reacţie a europarlamentarului. 

Dragoş Tudorache mai subliniază că „Republica Moldova este o ţară europeană”, iar cei care o conduc, „aşa cum vremelnic o face domnul prim-ministru Chicu, nu au voie să uite asta niciodată, mai ales atunci când comunică”.

Amintim că ieri, europarlamentarul român Siegfried Mureşan a criticat Guvernul de la Chişinău pentru felul în care gestionează pandemia de COVID-19, dar şi pentru că a eşuat în implementarea reormelor. 

Drept răspuns, Ion Chicu a făcut o postare pe pagina sa de Facebook:Aceste declaraţii au stârnit un val de reacţii, inclusiv din partea  Ministerului Afacerilor Externe al României, care a precizat  declaraţiile lui Chicu sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora.


Citeşte şi:

Europarlamentar: După atacurile premierului Chicu la adresa României şi Uniunii Europene, răspunsul nostru trebuie să fie retragerea cetăţeniei române

 

Maia Sandu: Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură. Atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect faţă de România

 

Declaraţie PUN: Susţinerea publică şi politică a lui Ion Chicu reprezintă un act de ostilitate la adresa României

Similare
RECOMANDĂRI