Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dragoş Tudorache: Cred că Republica Moldova poate mai mult şi UE este gata să dea mai mult

Republica Moldova are posibilitatea să avanseze pe calea integrării europene şi să primească mai multă asistenţă şi atenţie din partea UE, dacă va arăta deschidere pentru aplicarea reformelor. Declaraţii în acest sens a făcut raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoş Tudorache în timpul unei intervenţii în emisiunea Conexiuni de la TVR MOLDOVA.

„Un mesaj politic pe care nu doar eu am vrut să-l transmit să ştiţi că aici am simţit un consens general la nivelul tuturor grupurilor din PE, a fost credinţa noastră că Republica Moldova poate mai mult şi dacă Moldova îşi asum mai mult atunci UE trebuie să fie pregătită să dea mai mult. Aţi văzut acele pasaje din Raport care menţionează posibilitatea unei diferenţieri, a unei abordări diferenţiate a ţărilor din Parteneriatul Estic. Acolo se menţionează că cei care vor mai mult şi pot mai mult, pot avansa pe calea integrării europene ceea ce eu îmi doresc foarte mult în relaţia cu Republica Moldova”, a subliniat Dragoş Tudorache.

Europarlamentaru român a mai adăugat că una dintre liniile roşii ale raportului PE privind Republica Moldova a fost statul de drept, fără acest element relaţia Chişinău-Bruxelles nu poate fi convingătoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI