Două persoane au avut de suferit din cauza deflagraţiilor produse de la acumularea de gaze
Vizualizari:

Două persoane au avut de suferit din cauza deflagraţiilor produse de la acumularea de gaze

În ultimele 24 de ore, două persoane au avut de suferit în urma deflagraţiilor produse de la acumularea de gaze naturale.

Primul caz, în care a avut de suferit o femeie în vârstă de 65 de ani, s-a produs într-o locuinţă din satul Risipeni, raionul Făleşti. Din cauza unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan butan, femeia s-a ales cu arsuri de gradul I, II şi III pe suprafaţa corpului, fiind ulterior transportată la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri medicale. Circumstanţele cazului urmează a fi investigate.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat  în vârstă de 70 de ani s-a ales cu traumatisme la piciorul stâng  după ce în propria locuinţă a avut loc o explozie a gazului acumulat  în urma scurgerii  de gaz de la un aragaz. Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 24 ianuarie în localitatea Congaz din UTA Găgăuzia. Intervenţia pompierilor la faţa locului nu a fost necesară întrucât incendiul  nu s-a produs. Cazul este cercetat de specialişti.

În acest context IGSU Atenţionează oamenii să fie responsabili şi atenţi atunci când exploatează aparate conectate la gaze naturale şi să verifice instalaţiile periodic. Mai mult utilizarea buteliilor de tip propan butan în locuinţe este periculoasă, în special în cazul racordării incorecte a furtunului cu instalaţia, sau a defecţiunii aragazului.  

Similare
RECOMANDĂRI