Două oraşe şi un sat din Republica Moldova, în carantină din cauza COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două oraşe şi un sat din Republica Moldova, în carantină din cauza COVID-19

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis instituirea carantinei în oraşele Ştefan-Vodă şi Soroca, dar şi în satul Carahasani din raionul Ştefan-Vodă.

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de îmbolnăviri în cele trei localităţi, or. Ştefan-Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, r-nul. Ştefan-Vodă (9 cazuri) şi or. Soroca (22 cazuri).

În ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate astăzi sunt în mun. Chişinău - 13, în raioanele Ştefan Vodă - 10 şi Soroca - 9. Au fost confirmate şi 7 cazuri de Covid-19 în raioanele din partea stângă a Nistrului. Din cele 55 de cazuri confirmate, 48 sunt cu transmitere locală, iar 7 - cazuri de import: 1 - din Austria şi 6 din Marea Britanie. În total, în ţară sunt înregistrate 353 de cazuri de infecţie, dintre care 22 persoane au fost tratate.

Tot în ultimele 24 de ore în republică au intrat 1815 persoane şi 1038 au ieşit. Totodată, pe 31 martie, la ora 21.30 la Aeroportul Internaţional Chişinău va ateriza o cursă din Paris cu 220 de cetăţeni ai Republicii Moldova repatriaţi. Prim-ministrul a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere al cetăţenilor moldoveni şi din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franţa, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia şi altele. Ministrul Ţulea a precizat că vor fi selectaţi operatorii avia, ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.
Similare
RECOMANDĂRI