Două autocamioane, pline cu substanţe explozibile, oprite pe traseu de poliţişti
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Două autocamioane, pline cu substanţe explozibile, oprite pe traseu de poliţişti

Două autocamioane, încărcate cu substanţe explozive au fost oprite pe traseul Chişinău - Bălţi, la ieşire din localitatea Măgdăceşti, raionul Criuleni şi comuna Gornoe din raionul Străşeni, de poliţiştii din cadrul Direcţiei investigaţii infracţiuni spălarea banilor şi finanţarea terorismului a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, cu suportul colegilor de la Inspectoratul Naţional de Securitate Publică al IGP.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat în autovehicule substanţe explozive cu destinaţie civilă.
 
Este vorba despre 74 de cutii cu capsule detonator şi circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax şi UN 0241, produşi în Romania şi Ucraina (utilizaţi la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră).
 
După ce au verificat actele, oamenii legii au stabilit că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripţia „ADR” şi nu deţineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”, iar conducătorii auto nu au fost instruiţi cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau.
 
Totodată, actele de însoţire erau întocmite cu abateri de la legislaţia fiscală.Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Străşeni.
 
Întrebaţi de poliţişti dacă ştiu ce transportă, şoferii s-au încurcat în declaraţii.
 
Substanţele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse constatării tehnico ştiinţifice.
 
În continuare se acumulează materiale pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pentru pornirea unei cauze penale.

Similare
RECOMANDĂRI