Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dosarul penal iniţiat pe numele fostului lider al Partidului Democrat ar fi unul politic, susţine avocatul lui Vladimir Plahotniuc

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc a declarat că dosarul penal iniţiat pe numele fostului lider al Partidului Democrat, în care este acuzat de frauda bancară, ar fi unul politic, iniţiat la comanda actualei guvernări şi are scopul de a distrage atenţia societăţii înainte de alegerile prezidenţiale. În opinia avocatului, învinurile aduse fostului democrat nu vor putea fi dovedite niciodată, pentru că sunt nefondate şi nu se bazează pe fapte reale.

Potrivit lui Lucian Rogac, acuzaţiile la adresa lui Vladimir Plahotniuc au fost lansate într-o perioadă preelectorală, cu scopul de a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele reale.

LUCIAN ROGAC, avocat: "Toate acuzaţiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale şi nu vor putea fi dovedite niciodată pentru că nu au fost săvârşite în realitate. Dosarul în care este invocat numele lui Vladimir Plahotniuc este unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului".

Apărătorul acuză că se fac presiuni şi se încearcă influenţarea actului de justiţie.

LUCIAN ROGAC, avocat: "Am putut observa cu toţii mai multe acţiuni de antepronunţare a actorilor politici, care au anunţat din timp, public, acţiunile, deciziile pe care urmau să le pună în aplicare unii procurori în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Toate aceste acţiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de infleunţare a actului justiţiei prin declaraţii şi ameninţări publice, dar şi prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova".  

Menţionăm că, pe 22 mai, judecătorii au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider PDM este, în opinia procurorilor, principalul beneficiar în furtul miliardului şi i-au întocmit trei capete de acuzare – constituirea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani. Procurorul general susţine că dispune de probe incontestabile care indică faptul că Plahotniuc este beneficiarul banilor obţinuţi sub formă de credite de la Banca de Economii iar faptele s-au produs prin intermediul grupului Şor. Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în vara anului 2019. 
Similare
RECOMANDĂRI