Dorin Chirtoacă: Regele Mihai, personalitatea cea mai de seamă a neamului românesc de după făurirea României Mari
Sursa foto:Facebook/Dorin Chirtoacă Vizualizari:

Dorin Chirtoacă: Regele Mihai, personalitatea cea mai de seamă a neamului românesc de după făurirea României Mari

Regele Mihai, alături de înaintaşii săi, Regele Carol I, Regele Ferdinand şi Regina Maria, a făcut dreptate României, iar recuperarea Ardealului şi existenţa de astăzi a României se datorează Regelui Mihai I. Este mesajul de condoleanţe postat pe o reţea de socializare de primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, în urma anunţului că regele a încetat din viaţă.

Potrivit lui Chirtoacă, drapelul Primăriei Chişinău, precum şi cele ale Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei urmează a fi coborâte în bernă pe întreaga durată a funeraliilor, iar o stradă sau un bulevard, precum şi instituţii din Chişinău, trebuie să poarte numele Regelui Mihai.

"Dumnezeu să odihnească şi să primească pe Majestatea Sa în Împărăţia Sa! Iar nouă să ne ajungă minte să învăţăm din exemplul Regelui Mihai, atât ca Rege, căt şi ca Om! Decoraţia "Coroana României", primită în anul 2013 din partea Majestăţii Sale, posibilitatea de a sta alături la masă în toamna aceluiaşi an şi de a comunica timp de aproape doua ore, precum şi posibilitatea de a-l vizita şi a vorbi cu Majestatea Sa în anul 2016, la reşedinţa din Elveţia, când Regele Mihai a semnat pe prima pagină din Cartea de Onoare a Primăriei Chişinău, rămân a fi realizări şi amintiri unice", a scris Dorin Chirtoacă în mesajul de condoleanţe.

În 2013, Dorin Chirtoacă a fost decorat de Casa Regală a României şi a primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Distincţia i-a fost acordată de Principesa Margareta, în numele Regelui Mihai I al României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Peleş. 

Similare