Dorin Chirtoacă: Plahotniuc şi cu Dodon au creat intenţionat un sistem de reguli în aşa fel încât să pierdem automat dacă jucăm după ele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă: Plahotniuc şi cu Dodon au creat intenţionat un sistem de reguli în aşa fel încât să pierdem automat dacă jucăm după ele

Despre posibilitatea participării la alegeri într-un bloc comun, preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, spune că sunt în discuţii cu PLDM, PAS şi DA şi speră să ajungă la un numitor, întrucât crearea unui bloc comun este posibilă până în ultima clipă a înregistrării. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

”Plahotniuc şi cu Dodon au creat intenţionat un sistem de reguli, reguli de joc, astfel încât în cazul în care participăm conform acestor reguli, automat să pierdem. Ei din start au luat în calcul că vor fi mai multe partide de centru dreapta”, a menţionat Chirtoacă.

Referitor la intenţia de a candida pentru viitoarele alegeri parlamentare, fostul primar de Chişinău spune că nu propriu-zis ideea de a acandida îl animă în vreun fel.

”Atunci când treci prin de toate, şi succes, cum a fost la primărie, şi crizele, şi tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani: arestul, denigrarea, referendumul, inclusiv lucrurile care merg acuma cu aceste dosare, toate astea mă fac să am o altă viziune. Nu propriu-zis ideea de a candida mă animă într-un fel sau altul, ci ideea de a nu risipi voturile pentru alegeri  şi de a avea o singură forţă unită, un singur bloc, un singur curent nţional pro-european care să permită mobilizarea tuturor cetăţenilor şi debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon.”

Oricâte blocuri mai multe decât unul înseamnă pierdere, mai crede Dorin Chirtoacă.

 ”Două blocuri înseamnă pierdere, un singur bloc înseamnă şansa de a câştiga. Pentru că doar în turul doi, când s-au unit toate forţele pentru municipiul Chişinău, am câştigat, chiar dacă nu a fost validat mandatul.”
Similare
RECOMANDĂRI