Dorin Chirtoacă: Este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă: Este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu

Dorin Chirtoacă a venit cu o reacţie după ce Consiliul Municipal Chişinău a stabilit data referendumului de revocare a sa din funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Chirtoacă spune că data de 19 noiembrie, ziua în care a fost stabilit plebiscitul, este şi ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu.

Totodată, Chirtoacă susţine că în cazul în care referendumul eşuează, toţi cei care l-au iniţiat şi susţinut vor trebui să-şi dea demisia de onoare.

„Este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva doreşte să-i facă un cadou? Aceasta denotă nimicnicia şi josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trâmbiţat, l-au trecut prin judecăţi şi CMC, iar în acelaşi timp confirmă că scopul lor este unul meschin şi nu de a apăra interesele locuitorilor Chişinăului.

Conform regulilor democraţiei, în caz de eşec, cei care au iniţiat referendumul, au semnat primii în faţa primăriei, au votat pentru acesta în CMC, dar şi cei care l-au regizat, toţi, în mod normal, trebuie să-şi depună demisia de onoare pentru risipa de bani publici, pentru deranjarea inutilă a cetăţenilor şi pentru blocarea activităţii primăriei în ultimii doi ani. O să o faceţi?”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

TVR MOLDOVA aminteşte că referendumul local pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al municipiului Chişinău va avea loc pe 19 noiembrie.

Similare