Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi pretori din Chişinău s-au ales cu salariile tăiate, după câteva controale ale lui Ion Ceban în sectoare

Doi pretori din Chişinău s-au ales cu salarii tăiate, după ce primarul general Ion Ceban a făcut controale inopinate în sectoare şi a depistat mai multe nereguli. Edilul spune că deşi raportează problemele pe Internet, într-un chat comun, pretorii nu ar lua măsuri. Primarul a declarat că următorul pas este concedierea pretorilor, dacă aceştia vor continua să mimeze că îşi fac treaba.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Ceea ce am văzut în sectorul Botanica e puţin spus că sunt decepţionat. Când vorbim despre inadmiterea construcţiilor ilegale şi în acelaşi timp vedem că apare o terasă sau o gheretă de fundaţii turnate asta înseamnă că ori vorbim de dragul vorbitului şi nu acţionăm ori nu ştiu cum să interpretez lucrurile." 

Primarul e nemulţumit că într-un parc din Botanica au apărut din nou gherete, după ce au fost evacuate. Pentru această neregulă, pretorul Boris Prepeliţă a rămas fără salariu de 12 mii de lei pentru luna iulie. Pretorul ne-a declarat că este plătit nu pentru gheretele evacuate, ci pentru prezenţă. În plus, nu ştie în baza cărui temei juridic i se va lua salariul, însă zice că se va conforma pedepsei. Nu a scăpat de pedeapsă nici pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc,. El va avea doar jumătate din salariu pentru că nu a luat măsuri în legătura cu parcările ilegale din parcuri. Cu avertizare s-a ales pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, care abia azi a venit din concediu.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „În centru sunt locuri unde frunze sunt din toamnă, domnul Rusu, aceeaşi avertizare."

Primarul general i-a obligat pe pretori să iasă pe teren şi la sfârşit de săptămână. În caz contrar aceştia vor fi demişi.  În cadrul şedinţei online de astăzi, Ion Cebba a vorbit aproape 20 de minute, timp în care a mustrat pretorii şi nu le-a oferit ocazia de a seapăra. Totodată, primarul a declarat că vizitele inopinante prin sectoare, unde sunt raportate probleme, se vor intensifica.
Similare
RECOMANDĂRI