Doi copii, de 3 şi 11 ani, găsiţi în apropiere de Vama Sculeni, fără supraveghere
Vizualizari:

Doi copii, de 3 şi 11 ani, găsiţi în apropiere de Vama Sculeni, fără supraveghere

Doi copii minori lăsaţi, fără supravegherea maturilor, au fost depistaţi în apropiere de punctul de trecere Sculeni. Aceştia au fost văzuţi ieri în jurul orei 21:15, e către o patrulă a Poliţiei de Frontieră, care a observat copii pe marginea carosabilului, la doar 10 metri de bariera de intrare în punctul de trecere.

În discuţie cu minorii s-a aflat că sunt din satul Vorniceni, raionul Străşeni, cu vârste de 11 şi, respectiv 3 ani. Copii au spus că aşteptau unul din părinţi, tatăl, care este şofer de camion. La fel, acesta ar fi plecat în România pentru a-şi parca camionul, urmând să revină pentru a prelua copii.

În aceste circumstanţe, poliţiştii de frontieră au condus copii minori la sediul Sectorului PF Sculeni, unde le-au asigurat hrană şi apă. În acelaşi timp a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie Străşeni. Peste două ore, tatăl copiilor s-a apropiat la sediul Sectorului pentru a prelua copii.

Cercetările continuă pe faptul de neglijenţă a părintelui faţă de copii, totodată, tatăl fiind atenţionat să nu lase fără supraveghere minorii că altfel riscă să fie decăzut din drepturile părinteşti.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, acest caz nu este unicul, în care poliţiştii de frontieră depistează în proxima hotarului copii minori, fără supravegherea maturilor. În acest sens, autorităţile bat alarma şi spun atenţionează părinţii să-şi supravegheze copiii. Mai mult că suntem în perioada estivală, iar copii, locuitori ai satelor de frontieră, nu ezită să meargă la scăldat în râul Prut sau râul Nistru, şi de multe ori o fac fără a fi supravegheaţi şi se supun diferitor riscuri

Similare
RECOMANDĂRI