Doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea a 10 furturi din locuinţe, comise în ultimele două luni în mai multe raioane din centrul ţării
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea a 10 furturi din locuinţe, comise în ultimele două luni în mai multe raioane din centrul ţării

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, apoi arestaţi pentru  30 de zile, fiind bănuiţi de o serie de furturi din locuinţe, comise în zona de centru a ţării. La demersul procurorilor, pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală  pentru furt.

Ultima infracţiune a fost comisă acum 4 zile. Aceştia ar fi sustras dintr-o gospodărie din satul Gradişte, raionul Cimişlia, un safeu în care se aflau 70 000 de lei si 1 600 euro, cât şi alte bunuri, în sumă totală de 104 356 lei.
 
În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, indivizii au fost reţinuţi în Chişinău în timp ce se deplasau cu un automobil luat în chirie. În urma percheziţiilor efectuate la una din persoanele bănuite,  poliţiştii au depistat şi ridicat mijloace financiare (în valută străină şi lei moldoveneşti), precum şi alte obiecte.
 
S-a stabilit că membrii grupării au fost implicaţi în 10 furturi, comise în ultimele două luni pe teritoriul raioanelor Ialoveni, Hînceşti, Nisporeni şi Cimişlia.
 
Suspecţii acţionau pe timp de zi, când stăpânii lipseau. Aceştia forţau geamurile şi uşile din termopan şi intrau în case, de unde în cele mai multe cazuri sustrăgeau bani şi articole din aur.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare de până la 4 ani.
 
În continuare, poliţiştii şi procurorii  întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie  în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor membri activi ai grupării, dar şi stabilirii apartenenţei acestora la comiterea altor infracţiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI