Dodon se plânge misiunilor diplomatice: Concurenţii electorali „încearcă” să-l implice în campania electorală
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Dodon se plânge misiunilor diplomatice: Concurenţii electorali „încearcă” să-l implice în campania electorală

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, găseşte „inadmisibile atacurile diferiţilor concurenţi electorali asupra Administraţiei Prezidenţiale a Republicii Moldova”. Deşi CEC a atenţionat instituţia prezidenţială asupra „inadmisibilităţii implicării în campania electorală”, Dodon spune că, de fapt, concurenţii electorali încearcă să implice şeful statului în procesele electorale, în pofida deciziei sale de a nu participa în campania electorală.

Despre acest subiect Igor Dodon a discutat astăzi cu şefii misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

„Am subliniat faptul că sunt inadmisibile atacurile diferiţilor concurenţi electorali asupra Administraţiei Prezidenţiale a RM, care încearcă să implice şeful statului în procesele electorale, în pofida deciziei mele de a nu participa în campania electorală.

Totodată, am discutat despre solicitarea Comisiei Electorale Centrale de a suspenda întîlnirile Preşedintelui cu cetăţenii Republicii Moldova. Această decizie a CEC a fost deja atacată în instanţă ca fiind ilegală şi nemotivată. Le-am spus diplomaţilor că voi continua să comunic cu concetăţenii noştri, dat fiind că s-au acumulat multe probleme cu caracter social şi economic.

În context, am informat ambasadorii despre programul întrevederilor preconizate cu cetăţenii şi am invitat ambasadorii şi observatorii internaţionali să mă însoţească în aceste vizite. Următoarele întrevederi vor fi difuzate on-line, astfel încât, şi diplomaţi, şi cetăţenii să se convingă că acestea nu poartă caracter electoral”, se scrie într-o notă informativă publicată pe pagina de Facebook a preşedintelui.

În acest sens, amintim că CEC a atenţionat Preşedinţia Republicii Moldova asupra inadmisibilităţii implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 şi a aplicat sancţiune sub formă de avertisment Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” (PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative. 

CEC a reţinut că membrii şi candidaţii PSRM  au participat la evenimente pe care le-a organizat şi/sau la care a participat Preşedintele ţării, iar astfel, PSRM se asigură de beneficii prin utilizarea resurselor administrative ale Preşedinţiei.  

Dodon s-a mai plâns misiunilor diplomatice despre „intenţia autorităţilor de a retrage PSRM din cursa electorală”, dar le-a şi povestit despre recenta sa vizită de lucru la Moscova sau despre operaţiuniea de salvare a piloţilor din Afganistan.

Similare
RECOMANDĂRI