Dodon a luat creditul din Rusia pentru că românii au spus că se mai gândesc dacă să finanţeze proiectele de infrastructură
Sursa foto:diez.md Vizualizari:

Dodon a luat creditul din Rusia pentru că românii au spus că se mai gândesc dacă să finanţeze proiectele de infrastructură

Preşedintele Igor Dodon a explicat la o emisiune televizată de ce a decis să ia un credit de 300 de milioane de dolari din Rusia. Asta s-a întâmplat deoarece „fraţii noştri de peste Prut”, cum i-a numit Dodon pe români, nu au avut un răspuns prompt în privinţa susţinerii proiectelor de infrastructură a noii guvernări de la Chişinău.

„Putem să stăm să aşteptăm, dar putem şi să facem un salt. La anul noi vrem să facem saltul. Pentru asta ne trebuie resurse. Voi aţi văzut că unii dintre partenerii noştri au ascultat poziţia noastră, aceiaşi români, şi au spus că noi ne vom gândi. Şi noi ne-am înţeles cu Rusia. Rusia e gata să ne dea 300 de milioane de dolari pentru proiectele de infrastructură”, a spus Dodon la o emisiune de la postul NTV.

Potriv şefului statului, această întrebare a discutat-o şi cu „Vladimir Vladimirovici şi cu Dmitrii Kozak”.

Mai mult, preşedintele crede că în luna februarie, la una dintre primele şedinţe ale Parlamentului, această înţelegere trebuie ratificată: „cred că este real”.

TVR MOLDOVA aminteşte că Igor Dodon i-a numit „fraţii noştri de peste Prut” pe cetăţenii din ţara vecină, la Recepţia care a fost organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, asta deşi nu este cel mai aprig unionist.

La acelaşi subiect:

Igor Dodon: Creditul de 300 de milioane de dolari din Rusia a fost negociat

Similare
RECOMANDĂRI