DOC. Un deputat PAS sesizează Procuratura şi ANI în privinţa averii fratelui preşedintelui Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. Un deputat PAS sesizează Procuratura şi ANI în privinţa averii fratelui preşedintelui Igor Dodon

Deputatul PAS Dan Perciun a expediat astăzi o adresare Procuraturii Generale şi Agenţiei Naţionale pentru Integritate în legătură cu averea lui Alexandru Dodon, fratele pereşdintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Deputatul solicită să de verifice dacă „îmbogăţirea recentă” a acestuia are legătură cu deţinerea de către fratelui său a funcţiei de şef de stat.

„Înainte de 2017, Alexandru Dodon raporta venituri şi averi extrem de modeste. Însă în ultmii 3 ani acesta a devenit un investitor major în afaceri legate de agricultură, colectarea deşeurilor, publicitate şi imobiliare în Rusia. Există o suspiciune rezonabilă ca acesta este un simplu interpus şi afacerile sunt de fapt ale lui Igor Dodon. Aşteptăm clarificări din partea autorităţilor”, explică Dan Perciun. 

În solicitare, deputatul aminteşte şi despre faptul că Alexandru Dodon are afaceri cu familia procurorului general din Rusia - Chaika. Mai mult, Igor Chaika a fost sponsorul fundaţiei de caritate „Din suflet” a Galinei Dodon, prima doamnă. Similare
RECOMANDĂRI