DOC. Un deputat cere Zinaidei Greceanîi să urgenteze abrogarea în lectură finală a Legii cetăţeniei prin investiţii
Vizualizari:

DOC. Un deputat cere Zinaidei Greceanîi să urgenteze abrogarea în lectură finală a Legii cetăţeniei prin investiţii

Câţiva deputaţi au expediat o notă preşedintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, pentru a face uz de atribuţiil eoferite în această funcţie şi să urgenteze abrogarea în a doua lectură a Legii cetăţeniei prin investiţii.

Deputaţii (Dumitru Alaiba, Carp Lilian, Dan Perciun, Galina Sajin şi Roşca Veronica) cere ca acest lucru să se întâmple chiar la următoarea şedinţă a Parlamentului. Solicitarea are loc în contextul în care ieri, Transparency International – Moldova a făcut un asemenea apel către Parlamentul Republicii MoldovaÎn luna iunie Parlamentul a votat în prima lectură abrogarea Legii cetăţeniei pentru investiţii. A fost instituit un moratoriu pentru o perioadă de patru luni, însă această perioadă expiră. Dumitru Alaiba este de părere că Parlamentul trebuie, cât mai urgent, să voteze în a doua lectură abrogarea Legii cetăţeniei prin investiţii.

Transparency International – Moldova subliniază că a atras în repetate rânduri atenţia publicului şi autorităţilor despre riscul adoptării unui şir de legi şi programe promovate de regimul coordonat de oligarhul Vladimir Plahotniuc care prejudiciază interesul public. În particular, ”Legea cetăţeniei prin investiţii”, precum şi programul respectiv, prezintă riscuri de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă, subminează eforturile de combatere a corupţiei mari, de investigare a fraudelor bancare şi afectează sistemul naţional de integritate.

Similare
RECOMANDĂRI