DOC. Petiţie adresată Guvernului, Consiliului Concurenţei şi ANRE. Şoferii cer reducerea imediată a preţurilor la combustibil
Sursa foto:Adevarul Vizualizari:

DOC. Petiţie adresată Guvernului, Consiliului Concurenţei şi ANRE. Şoferii cer reducerea imediată a preţurilor la combustibil

Şoferii care au protestat vinerea trecută în faţa Parlamentului, faţă de majorarea preţului la carburanţi, au depus o petiţie în acest sens, la Guvern, Consiliul Concurenţei şi Angenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

Petiţia este scrisă din numele Asociaţiei Obşteşti „Oraşul Fără Maxi-Taxi”. 

„Cum şi am promis, astăzi am depus o petiţie la ANRE, Guvern şi Consiliul Concurenţei. Petiţia conţine 3 puncte. Reducerea imediată a preţurilor la combustibil; aducerea explicaţiilor despre metodologia de calcul a ultimei majorări; pedepsirea vinovaţilor, în caz dacă se depistează o înţelegere de cartel; revizuirea metodelor de plată a impozitelor pe drumuri. Aşteptăm răspuns până la sfârşitul săptămânii, în cazul ignorării petiţiei, vom trece la alte metode de protest ”, se spune pe pagina de Facebook a Asociaţiei. 
 

Precizăm că, începând de cu 16 mai, mai multe staţii PECO au afişat preţuri mai mari pentru benzină cu peste un leu, iar pentru motorină - cu până la 85 de bani.

La mijlocul lui martie, ANRE a decis că petroliştii din Republica Moldova pot stabili şi modifica de sine stătător preţurile. Astfel s-a revenit la metodologia veche aprobată încă în 2007, cu plafonarea profitului la 10%.

Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în urma creşterii preţurilor la produsele petroliere, declarându-se preocupat de creşterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. Consiliul menţionează că scumpirea simultană trezeşte îndoieli că petroliştii au acţionat în mod independent, iar în acest sens a fost declanşată o investigaţie pentru a stabili dacă a existat o înţelegere de cartel.

Consiliul Concurenţei verifică dacă scumpirea carburanţilor e o înţelegere de cartel

 

VIDEO. Protest. Oamenii cer conducerii ANRE să scadă preţurile la benzină şi motorină

Similare
RECOMANDĂRI