DOC. Maia Sandu a prezentat dovezi despre evaziunile fiscale prin intermediul magazinelor DUTY-FREE. „Şi această schemă va fi stopată”
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

DOC. Maia Sandu a prezentat dovezi despre evaziunile fiscale prin intermediul magazinelor DUTY-FREE. „Şi această schemă va fi stopată”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat nota informativă (desecretizată) despre evaziunile fiscale prin intermediul unităţilor care funcţionează în regim duty free.

Potrivit informaţiilor, între 2015 şi 2019, valoarea mărfurilor importate de către entităţile duty free a constituit 2,8 miliarde de lei, iar circa 75% din volumul mărfurilor vândute în aceste entităţi au fost introduse ilicit pe teritoriul Republicii Moldova.

„Şi această schemă va fi stopată”, spune premirul. Doar că pentru aceasta este nevoie, în primul rând, ca proiectul legii care se referă la interzicerea duty-free să fie adoptat în lectură finală cât mai curând, a declarat Maia Sandu.

Schemele prejudiciabile au loc cu ajutorul anagajaţilor magazinelor duty-free, în număr de aproximativ 400. Iar favorizarea acestui fenomen este condiţionată şi de faptul că funcţiile în magazinele duty-free sunt ocupate de soţii/soţiile colaboratorilor vamali şi ai poliţieii de frontieră, se arată în document.

Mai mult, nicio entitate duty-free din Republica Moldova nu a fost sancţionată în conformitate cu prevederile Codului Vamal.
La acelaşi subiect: 

OFICIAL. Guvernul a aprobat interdicţia de a comercializa carburanţi DUTY-FREE

Similare
RECOMANDĂRI