DOC. „Canal 2” renunţă la frecvenţa de emisie, care a aparţinut anterior postului nostru de televiziune TVR Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. „Canal 2” renunţă la frecvenţa de emisie, care a aparţinut anterior postului nostru de televiziune TVR Moldova

Telestar Media SRL, deţinătoarea licenţelor de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 şi Canal 3, a anuţat astăzi că renunţă la frecvenţa naţională pentru Canal 2, care a aparţinut anterior postului nostru de televiziune TVR Moldova.

Compania Telestar Media SRL a îndemnat autorităţile responsabile din domeniul audiovizualului, ca această frecvenţă naţională să fie returnată Societăţii Române de Televiziune, deţinătorul anterior al acestei frecvenţe, pentru difuzarea în R.Moldova a TVR Moldova.

Conducerea Canal 2 a motivat decizia spunând că în ultimul timp ar atesta tot mai multe presiuni asupra televiziunii, potrivit unui comunicat al companiei Telestar Media SRL.

Televiziunea Română a emis anterior în Republica Moldova, însă din 7 septembrie 2007, frecvenţa de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost acordată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) televiziunii 2 Plus( Canal2). Ulterior, TVR a atacat în instanţă decizia CCA şi s-a ajuns cu o plângere până la CEDO. Conflictul s-a încheiat printr-un armistiţiu între cele două părţi, semnat pe 12 septembrie 2013, prin care autorităţile moldovene se angajează ca noul canal TV să fie preluat de toate societăţile de cablu din ţară, iar TVR s-a angajat că o să producă emisiuni despre adevărata realitate din Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI