Dmitrii Kozak a confirmat că Vlad Plahotniuc este în URMĂRIRE federală, iar în curând - în urmărire internaţională
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dmitrii Kozak a confirmat că Vlad Plahotniuc este în URMĂRIRE federală, iar în curând - în urmărire internaţională

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-a confirmat ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase precum că liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, este dat în urmărire federală, în Rusia, iar în curând va fi dat şi în urmărire internaţională.

"Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală şi va fi dat şi în urmărire internaţională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova.

Despre bani este vorba, despre banii pe care ruşii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alţii. Vom afla şi vom spune şi oamenilor despre ce este vorba," a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.


La data de 22 februarie, Ministerul rus de Interne aduce acuzaţii liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, şi omului de afaceri, Veaceslav Platon, de organizarea unei grupări criminale internaţionale şi retragerea ilegală a banilor din Federaţia Rusă. 

Plahotniuc şi Platon (ambii cu cetăţenie rusă) au organizat un grup criminal internaţional care a retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari). 

Similare
RECOMANDĂRI