Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul şcolii din Hiliuţi, unde a fost inaugurat cu mare fast un WC, a fost amendat cu o mie de lei

Directorul şcolii din Hiliuţi, unde a fost inaugurat cu mare fast un WC, a fost amendat cu o mie de lei, pentru că nu a respectat măsurile anti-COVID-19. La tăierea panglicii au participat un deputat socialist dar şi alţi oficiali care au scăpat nesancţionaţi. Decizia a fost luată de către Centrul de Sănătate Publică din Bălţi.

VEACESLAV CHIŞLARI, şeful Centrului de Sănătate Publică Bălţi: "A fost sancţionat că a admis încălcări de profilaxie a covidului, admiterea persoanelor fără măşti în instituţie şi nerespectarea distanţei sociale. La evenient au participat mai multe persoane, în cazul celorlalte persoane ce se va întâmpla? În cazul acelor persoane nu s-a aplicat nimic, fiindcă responsabil de măsurile care au fost implimentate în şcoale este managerul instituţiei, în cazul de faţă-directorul şcolii. Respectiv, celelalte persoane nu vor fi amendate. Nu vor fi amendate, de noi – nu". 

Deşi la inaugurarea WC-ului şcolii din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, au participat mai multe persoane, numai şefa gimnaziului, Ana Matei, s-a ales cu amendă. Celelalte persoane care au participat la eveniment au scăpat basma curată. Este vorba de primarul satului Hiliuţi, Alexandru Sandu, deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, dar şi preşedintele raionului Râşcani, Vasile Secrieru. Ultimii doi nici măcăr nu purtau măşti de protecţie, iar de distanţă socială, nici vorbă.

Imaginile cu inaugurarea WC-ului din Hiliuţi au apărut pe reţelele sociale săptămâna trecută. După apariţia fotografiilor, în care se văd şi doi copii ce ţin panglica, mai mulţi oficiali au reacţionat. Deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Procuratura Generală, iar instituţia Avocatul Poporului a condamnat ferm exploatarea imaginii copiilor în scopuri politice. Potrivit Ministerului Educaţiei, din cele 1200 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova, peste 400 nu au bloc sanitar corespunzător. Situaţia nu este mai bună nici în cazul grădiniţelor, unde 50 din cele aproape 1500, nu au grupuri sanitare în interiorul clădirii. 
Similare
RECOMANDĂRI