Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă”, numit în funcţie de Ala Nemerenco, a fost demis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă”, numit în funcţie de Ala Nemerenco, a fost demis

Nou director interimar al IMSP SCBI "Toma Ciorbă", Alexandru Voloc, numit de către fostul ministru Ala Nemerenco, a fost demis. Noua conducere a ministerului a anulat ordinul de numire a acestuia în funcţie, susţinând că au fost încălcate normele legale de numire în funcţie. 

„Conform prevederilor art. 4 din Legea ocrotirii sănătăţii nr. 411/1995, funcţia de conducător al unei instituţii medico-sanitare publice republicane poate fi ocupată doar în bază de concurs organizat şi desfăşurat de către MSMPS. Prevederile pct. 5 din Regulamentul privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico–sanitare publice (IMSP) aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1016/2016, vin să completeze normele legale respective, şi stipulează că, inclusiv funcţiile temporar vacante de conducători ai IMSP-urilor sunt ocupate în bază de concurs. Astfel, în cazul prezentat, prevederile respective nu au fost respectate”, se spune într-un comunicat al Ministerului.

 În acelaşi comunicat se spune că fosta conducere a MSMPS a lansat procedurile legale de concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IMSP SCBI "Toma Ciorbă", însă, „în mod inexplicabil, acestea au fost anulate în ultima zi de mandat, la 14 noiembrie 2019”. 

Anterior, ministrul Ala Nemerenco a confirmat că l-a numit în ultima zi de mandat pe Alexandru Voloc în funcţia de director interimar la IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase până la desfăşurarea concursului. Aceasta spune că a făcut-o dintr-un singur motiv - „la demisia fostului conducător al spitalului, pe timpul încă a fostei conduceri a ministerului, situaţia a fost atât de critică, încât nimeni nu a dorit să accepte interimatul, ministerul de atunci fiind nevoit să detaşeze un vicedirector de la un alt spital pe o perioadă scurtă care s-a cam întins. Având în vedere că funcţia chiar şi de interimar, este vacantă, deoarece detaşarea înseamnă doar asumare de obligaţiuni, am considerat că Alexandru poate ocupa acest interimat şi are toate abilităţile de a se ocupa cu toate problemele spitalului care sunt majore. Mai departe, conducerea ministerului se va clarifica cu concursul care î-l vor desfăşura”. 

Până la numirea în funcţia director interimar al spitalului Toma Ciorbă, Alexandru Voloc a deţinut funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Similare
RECOMANDĂRI