Directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis

Directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis acum câteva zile din funcţie. Proprietarii companiei, care a fost privatizată în toamna anului trecut, nu şi-au motivat decizia de a schimba administratorul.

Potrivit unor surse din cadrul „Air Moldova” citate de tv8, director a fost desemnat Alexandru Cioban, care a fost până acum director financiar al companiei.

Amintim că, în în octombrie 2018, compania de stat „Air Moldova” a fost scoasă la privatizare şi cumpărată cu 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferaţi la bugetul de stat, restul sumei reprezintând datoriile companiei, pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Cumpărător a fost compania „Civil Aviation Group SRL” fondată pe 23 august 2018 de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49%) este deţinută de „Blue Air”, o companie română de aviaţie privată, cu sediul în Bucureşti. Asociaţi ai companiei „Civil Aviation Group SRL” sunt şi două persoane fizice, cetăţeni ai Republicii Moldova, care deţin câte 25.5% dintre acţiuni: Andrei Ianovici şi Serghei Melnik.

Deputaţii din Comisia parlamentară de anchetă care investighează procesul de privatizare au declarat că au depistat mai multe nereguli la pregătirea şi desfăşurarea procesului de vânzare a companiei „Air Moldova” şi există temei pentru rezilierea contractului semnat cu „Civil Aviation Group”.

Similare
RECOMANDĂRI